Новини

Плевенски деца ще черпят знания от британския футболен опит

Плевенски талантливи деца ще имат възможност да изучават тайните на футбола на Острова – това каза за радио „Плевен” Димитър Николов – председател на Българската асоциация мини футбол в Плевен. Той е участвал наскоро  в пресконференцията на мениджърска агенция „ЦСКА-АС 23“ заедно с Емил Данчев и Богомил Маринов. Българска Асоциация Мини Футбол ще бъде партньор на агенцията за проекта на „Брук Хаус Колидж“ в търсенето на млади футболни таланти на възраст 15 и 16 години. Плевен ще бъде домакин на първия камп, който ще се състои на 14 и 15 април.

Шест деца от Плевен ще имат невероятната възможност да получат едногодишна стипендия в колежа в Англия на стойност 36 000 паунда. Димитър Николов обясни още, че Плевен е футболен град, с традиции и се надява, че ще има деца, които ще поемат пътя на именитите футболни звезди, а защо не и следващия Димитър Бербатов да се появи от нашия град. По думите му мини футболът в Плевен и страната набира добра скорост, но – за съжаление базите в момента са частни и липсват терени за тренировки и за организиране на турнири.

Славата на плевенския мини футбол донесе през 2017 година отборът на ВИК – Плевен.

 

До края на тази година Асоциацията по мини футбол планира организирането на различни турнири и инициативи и се надява, че Община Плевен ще се обърне с добро око към прохождащия спорт и ще помага финансово на отборите.

Николай Стоев