Новини

С празничен концерт днес отбелязват Световния ден на социалната работа

Днес отбелязваме Световния ден на социалната работа. А срещата с доц. Искра Петкова – временно изпълняваща длъжността ръководител на Катедра „Социални и фармацевтични грижи” към Медицинския университет ни даде възможност да разберем важността на тази дата, тъй като студенти, преподаватели, потребители на социални услуги могат да покажат на плевенчани какво е постигнато в работата по проекта, стартирал през 2011 година. По думите на доц. И.Петкова територията на осъществяването му е излязла извън пределите на Община Плевен и това няма как да не радва специалистите. Традиционният концерт “Заедно ще сбъднем мечтите си”, посветен на Световния ден на социалната работа тази година ще се състой на 20 март, в зала „Катя Попова“ от 17 часа. Празникът се провежда под патронажа на Георг Спартански, кмет  на Община Плевен. Концертът е част от събитията, посветени на Седмицата на действие (19-23 март) и 10-годишнината на специалност „Социални дейности“ в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен.

Съвместните усилия на студентите от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен и Община Плевен ще позволят на потребители на социални услуги от Плевен и областта да сбъднат мечтата си, да реализират творческите си възможности. Със сценични изяви в концерта се включват потребители на социални услуги от всички възрастови групи: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен; Център за специална образователна подкрепа “П. Р. Славейков” – Плевен; Център за настаняване от семеен тип по Проект: Предоставяне на социални услуги в общността – 6 ЦНСТ за деца и младежи, изведени от специализирани институции – Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Комплекс за социални услуги – ЦНСТ 2 гр. Пордим, общ. Пордим.

С музикалено изпълнение Изабел Янева, студентка специалност „Социални дейности“на Медицински колеж към МУ – Плевен ще поздрави всички присъстващи и бъдещи социални работници по случай професионалният им празник. В края на концерта великолепните изпълния на Танцов състав „Алеко пее и танцува“ при Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен са поздрав за служителите от социалните услуги, които неуморно се трудят, за да помогнат на всички, които имат мечти да се сбъднат.

А на днешния празничен ден първокурсниците на доц. Искра Петкова очакваха радостни поредните упражнения в залата на Медицинския колеж и дори изиграха импровизиран танц пред репортер на радио „Плевен”.

Николай Стоев