Новини

Ден на кандидат-студента ще се проведе в МУ-Плевен

На 8 март ще се проведе традиционният ден на кандидат-студента в Медицински университет –  Плевен.  Инициативата ще преминe под мотото „Успяваме заедно“ и е в рамките на кандидатстудентската кампания за тази година. Висшето училище ще отвори врати за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона, техните учители и родители, обясни ректорът доц. д-р Славчо Томов.

Младите хора, които са решили да се посветят на медицината, фармацията или друга здравна специалност, ще имат възможност да се запознаят с високотехнологичните решения в обучението чрез срещи със студентите и преподавателите на висшето училище. За първи път в уникалното 3D студио за обучение те ще се потопят в триизмерното пространство на човешката анатомия през очите на хирурга чрез демонстрация на хирургия в 3D формат.

Председателите на комисиите за оценка на конкурсните работи по биология и химия ще представят условията на кандидатстване и балообразуване, както и графика на конкурсните изпити.

Студенти и преподаватели ще посрещнат учениците и гостите в Деня на кандидат-студента от 13.30 часа във фоайето на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ-Плевен. Предвидени са срещи-разговори с най-изявени преподаватели и  студенти за 2017 година. В програмата са включени още  викторина за кандидат-студенти с награди, след което младите хора ще имат възможност да задават въпроси към комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия.