Новини

Ученическите игри в Община Плевен стартираха с бадминтон

В Община Плевен беше даден старт на ученическите игри. Първите състезания по бадминтон бяха организирани във физкултурния салон на училище „Климент Охридски”-Плевен. По думите на главните съдии на състезанието Галя Събева и Милко Митев срещите се провеждат в добре отоплено помещение и през тази година участниците са се увеличили, макар и малко, което показва интерес към спорта. Повечето отбори са от Плевен, има участници и от с. Буковлък – каза още за радио „Плевен” Галя Събева.

Главният съдия на турнира по бадминтон Милко Митев сподели, че за времето, през което се занимава с организирането на турнирите показва, че класата на учениците расте и играта им става все по-добра. Това определя и двубоите като много оспорвани. На победителите в турнира по бадминтон бяха раздадени награди, а от днес започват състезанията по баскетбол и волейбол.

Баскетболистите ще играят в Ученическата спортна школа, а срещите по волейбол – в средните училища „Анастасия Димитрова”, Стоян Заимов” и зала „Спартак”. В телефонна връзка с директора на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” Емил Райков разбрахме, че физкултурният салон на учебното заведение все още е в ремонт и там няма да могат да се провеждат срещи от баскетболния турнир.

Николай Стоев