Новини

Малките зрители  с участие в театрална постановка

„Феята разказва…“ се нарича най-новият детски спектакъл – игра на ДКТ „Иван Радоев“. Първата приказка, която представят  на плевенските деца, е тази за Снежанка и седемте джуджета. Предвидени са и други приказки в програмата. По време на представлението  могат да участват и малките зрители. Режисьор на постановката е Милена Мавродинова, а  ролята на феята на приказките изпълнява актрисата Ирена Ненчева, която след 21 години се завръща на плевенска сцена.

Идеята е децата да се включат в ролята на героите от любима приказка. По този начин малките зрители ще се докоснат до театралната сцена и ще  покажат своя талант, влизайки в ролята на добрите или лошите персонажи. За да няма конкуренция и обидени, всеки малчуган ще има шанс да участва.

Затова феята Ирена е помислила и е готова за всякакви предизвикателства на сцената. Премиерата на постановката „Феята на приказките разказва…“ беше представена на 9 февруари, на сцена – фоайе на втория етаж на ДКТ „Иван Радоев“. В  театралния афиш за този месец са включени  и две съботни представления:  на 17 февруари, от 10 часа и на 24 февруари, от 11 часа.

Валя Козовска