Новини

„Крилото на успеха” замина за Гърция

Международното изложение-договаряне „Пчеларство –Плевен” определи поредният носител на „Крилото на успеха”, което е едно от най-големите признания в областта на пчеларството в България. „Апитек” /Гърция/ грабна призът, а той беше връчен на официалната церемония  на управителя на фирмата Милтос Евангелополус от заместник-областния управител на Плевен д-р Красимир Трифонов.

За най-проспериращ млад пчелар бе определен Тихомир Тачев, а за нов продукт – фирма „Аписселект”ЕООД с управител Калоян Кисов.

Участници от чуждестранните гости също бяха номинирани – За „Нова технология” награда грабна Драган Дурич от Сърбия, а за „Нов продукт” – „Бий-експерт”-Румъния.  Доц. Юлиян Станчев сподели за радио „Плевен”, че през тази година в изложението е било сериозно присъствието на поляците, а лично председателят на Полския пчеларски съюз е споделил, че такова изложение досега не е виждал, което е престижно за плевенския форум. Големи емоции имаше и при обявяването на наградите в детския конкурс. В него участваха деца от 43 школи, арт-ателиета, кръжоци, читалищни формации, детски градини и училищни заведения от цялата страна. В него се състезаваха 489 рисунки и 47 творби, пластики и произведения на приложното изкуство.

Най-атрактивни бяха най-малките – първа в категория „Най-малък участник”   е Анджелина Илиева – 3г., от ДГ „Първи юни”-Плевен. А за радио „Плевен” автографи дадоха още две малки художнички – Дейна Дяковска и представителка на група „Звездичка” от ДГ”Дружба”-Плевен. Организаторите на   Международното изложение-договаряне „Пчеларство –Плевен” изразиха задоволство от постигнатото през четирите дни, тъй като близо 15 хиляди посетители са преминали през щандовете и залите на „Мания тауър”.

На церемонията при закриването му плевенският депутат Чавдар Велинов и доц. Юлиян Станчев пожелаха пълни кошери с мед на всички и ги увериха, че ще ги очакват отново на изложението през следващата година!

Николай Стоев