Новини

Роси Денчева отново триумфира при 12-годишните и при 14-годишните

Нов успех записа състезателката на тенис-клуб „Плевен 90” Росица Денчева. Все още 10-годишна, тя се пребори с по-големите си съпернички и се класира трета в Държавното лично първенство на закрито за юноши и девойки до 14 год. То е включетно в календара на Българската федерация  по тенис и се проведе  на тенис-коплекс „Авеню” в Бургас – информира Мария Денчева – майка на тенесистката. Състезателите на ТК „Авеню“ /Бургас/ Динко Динев и Стела Пеева спечелиха титлите до 14 годишна възраст. Във финалната среща при юношите поставеният под №1 Динко Динев победи със 7:5, 6:3 Драгомир Драганов също от ТК „Авеню“ /Бургас/. При девойките втората в схемата Стела Пеева се наложи с 6:4, 6:0 над първата поставена Катерина Димитрова ТК „Локо 98“ /Пловдив/.

Преди това важно за Роси състезание, тя триумфира на Държавното лично първенство за момчета и момичета на закрито до 12 годишна възраст. Анас Маздрашки ТК „Егалите“ /Несебър/ и Росица Денчева ТК „Плевен 90“ спечелиха титлите. Първенството се проведе при много добри условия на кортовете на ТК „Барокко“ в София. Битката за титлата при момичетата продължи повече от два часа и половина и премина през множество обрати. Росица Денчева победи Каталина Петрова ТК „15:40“ /София/ с 4:6, 6:4, 7:5.

Мария Денчева – майка на Роси каза още за радио „Плевен”, че тази седмица талантливата тенесистка е на подготовка с националния отбор до 12 години в София.  Предстои й участие от 26 до 28 януари в Зимни европейски купи, което ще се проведе в Ханти Мансийск. Българският отбор е в зона „Д” заедно с отборите на Кипър, Грузия, Холандия, Русия и Турция. Закрита квалификация – 32 участника. После основна схема – 24 участника /момичета/. Участниците се определят според националната ранглиста до 14 година. Участват от цяла България – София, Варна, Бургас , Пловдив, Стара Загора и други. Роси преодоля в квалификациите Преслава Кръстева от Враца с 4:1,4:1 и Виктория Лазарова от София с 6:3, 6:1 и се класира за основна схема. Основна схема: победи над Емили Манолова от Хасково 6:4,6:0; Дария Великова от София с 6:3,6:3; Йоанна Радулова от Пловдив с 6:2,6:2.

Николай Стоев