Новини

Спортно училище „Георги Бенковски“ връчи наградите си за 2017 година

В навечерието на 50-годишния си юбилей Спортно училище “Георги Бенковски“ – Плевен връчи традиционните си награди в категориите „10-те най-добри спортисти на 2017 г.“, „Най-перспективни състезатели“, „Най-добър отбор“ и “Треньор на 2017 година“. Официални гости на награждаването бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинските съветници Бойко Янчев, Йордан Грижов и Николай Емилов Маринов, областният управител Мирослав Петров, зам.-кметът Иван Кюлджийски и представители на спортния отдел в Община Плевен, спортни деятели, представители на спортни клубове в града и др.

Церемонията започна с поздрав към възпитаниците на училището от директора на училището Пламен Георгиев. „Днес е ден за оценка и похвала. Ден, в който поздравяваме нашите шампиони и техните треньори. Техните победи са и наши победи, а постиженията им – пример за всички нас“, обърна се към присъстващите в залата Пламен Георгиев.

Поздрав към младите спортни надежди на Плевен отправи и областният управител Мирослав Петров, като пожела на всички да са здрави и да вярват в успеха си.

С поздрав към възпитаниците на Спортно училище – Плевен се обърна и председателят на Общинския съвет Мартин Митев. „Тази година Спортно училище „Георги Бенковски“ отбелязва своя 50-годишен юбилей. Основано през 1968 година като първото в България спортно учебно заведение у нас, от самото начало до днес то трупа своите успехи и ни кара да се чувстваме горди с постиженията на възпитаниците си. Убеден съм, че днес тук, сред вас, са и бъдещите шампиони на България. Тук са бъдещите ни олимпийски надежди. Искам да пожелая на всички вас да бъдете здрави и както каза преди мен г-н Георгиев – мислеше като шампиони, защото всичко е в главата. Трябва да вярвате, че може да постигнете целите си и ще успеете“, каза в обръщението си Мартин Митев.

След поздравленията бяха връчени и наградите в отделните категории.

Отличието „Спортист №1“ за 2017 година на ССУ “Георги Бенковски“ и тази година е за Ивет Горанова – карате /състезател на КБИ „Петромакс“/. Поради ангажименти Ивет не присъстваше в залата и благодари за отличието чрез видеообръщение.

Останалите девет най-добри спортисти на училището за 2017 година, подредени по азбучен ред, са:

– Антонио Струменов Станчев – гребане

– Браян Николов Пейчев – лека атлетика

– Георги Стоянов Николов – лека атлетика

– Евгени Руменов Йорданов – карате

– Иво Илиев Красимиров – борба

– Марио Ивалинов Цветанов – борба

– Мартин Росенов Симеонов – гребане

– Натали Красимирова Йонкова – шотокан карате-до

– Цветан Методиев Сирашки – борба

Отличието „Най-добър треньор“ на Спортно училище – Плевен за 2017 година е за Десислава Димитрова Лачовска – карате.

Наградата „Най-перспективни състезатели“ получават трима възпитаници на училището. Това са Борислав Бориславов Емилов – бокс, Ивайло Афизе Юсеинов – борба и Максим Венциславов Христов – карате.

„Най-добър отбор“ на 2017 година е за СКБ „Изобор“ – борба – момчета.

Връчването на наградите по традиция бе съпътствано и с много спортни демонстрации, като в демонстрацията по футбол се включиха и представителите на Общински съвет – Плевен.