Новини

ДКТ „Иван Радоев“ с две премиери този месец

В началото на 101-вия творчески сезон Драматично-куклен театър „Иван Радоев“  предлага две премиерни заглавия. Най-новият спектакъл е с провокативното  име „Серьожа е много тъп“ от руския драматург Дмитрий Данилов. Авторът е изключително популярен  в Русия и в  момента неговата пиеса се играе в няколко театъра там.

Изключително забавна пиеса, в която се прави преход от абсурдна комедия до почти психотрилър, а провокативната игра на артистите държи до края публиката в напрежение. Представлението ще  бъде любопитно  не само за младежката публика. Режисьор е директорът на театъра Васил Василев. Участват актьорите Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Петьо Кръстев и Йоана Кирчева. Премиерата на  „Серьожа е много тъп“  е на 17 октомври от 19 часа в камерна зала „Пан Бурянин“. За премимерата  се очаква да присъства и авторът на пиесата  Дмитрий Данилов.

Следващите представления са на 22 и 28 октомври.

На 18 октомври  плевенската театрална трупа кани зрителите на още една премира. Това е спектакълът „Страшният съд“ от Йодьон фон Хорват. Режисьор е Лилия Абаджиева, а сценографията и костюмите са на  Васил Абаджиев. В спектакъла зрителите ще видят актьорите Васил Витанов, Екатерина Стоянова,  Георги Енчев, Роберт Янакиев,  Генадий Николов, Мариян Стефанов, Александър Кънев, Бориса Сарафова, Сергей Константинов и Мариета Калъпова.

„Страшният съд“ е спектакъл, който разнищва най-тъмните кътчета на човешката душа. Визуално представлението е изключително атрактивно. Тандемът Лилия и Васил Абаджиеви е гаранция за високо ниво на театралния продукт.

Премиерата е на „Страшният съд“  е на 18 октомври от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“.

Седващото представление е на  30 октомври.

Валя Козовска