Новини

Зимната приказка затрудни придвижването на някои плевенчани

Зимна приказка обхвана Плевен след падналия сняг. Блестящите снежинки танцуваха цяла нощ и ето, че градът ни стана бял и красив. За малчуганите това е повод за пързалка и весела разходка с шейна. Но за големите, неразчистените пътища и улици, са повод за недоволство. Репортерска проверка установи, че основните улици в централната част на града са почистени, за разлика от жилищните квартали „Дружба“ и „Сторгозия“,  макар, че фирмите, които отговарят за това си вършат работата. Не бяха малко и сигналите на гражданите, че тази сутрин е имало закъснение на тролеите и автобусите от градския транспорт. По думите на други, пътищата по селата и магистралата, не са достатъчно изчистени.

Хубавото е, че търговците се научиха да поддържат чисти районите. За неизпълнение на наредбите  за  снегопочистване на търговските   обекти, община Плевен е въвела санкции.

Повечето от анкетираните хора споделиха, че не бива да разчитаме само на фирмите. Хубаво е градът ни да е почистен, за това може да допринесе всеки, като се погрижи за района в който живее.

Валя Козовска