Новини

Музикална група „ FRIDAY FICTION” с концерт за международния ден на студентите

Музикална група  „ FRIDAY FICTION”  гостува в Плевен. Концертът ще бъде днес от 19 часа в зала „Божко Шойков” на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”. В програмата ще бъдат включени  произведения в  стил фънк, фюжън джаз и музика от 80-те в аранжименти на групата. Изявата е посветена на 8 декември – Международния ден на студентите.

За мнозина музикална група  „ FRIDAY FICTION”  е непозната. Тя е създадена по идея на плевенско момче – Преслав Атанасов, от 11-ти клас в   Музикалното училище „Любомир Пипков” – София. Заедно със  съученици и студенти от Национална музикална академия „Панчо Владигеров”  той  успява да обедини  групата и вече имат свои почитатели. В началото фънк музиката е водеща в тяхното изпълнение, а Плевен е първият град, включен в турнето на младите изпълнители.

Музикалната кариера на Преслав започва в родния му град, в  Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”. Той изучава ударни инструменти при Симеон Серафимов, после китара при  Николай Михайлов, след което се премества в София. Неговата мечта  да създаде група, вече е реалност. А днес плевенчани ще имат удоволствието да чуят изпълнението на музикална група „ FRIDAY FICTION” .

Валя Козовска