Новини

Футболен турнир „Освобождението на Плевен“ събра деца от осем училища

В Ученическата спортна школа, в жилищния комплекс „Сторгозия” днес беше дадет старт на футболния турнир „Освобождението на Плевен”. Той е включен в спортния календар на Община Плевен и е посветен на 140-та годишнина от Плевенската епопея. В турнира участват осем отбора от четвъртокласници на плевенските училища СУ „Ив.Вазов”, СУ „П.Яворов”, ОУ „Д-р П.Берон”, НУ „П.Евтимий”, НУ „Хр.Ботев”, СУ „Ст.Заимов”, НУ „Единство” и НУ „ Отец Паисий”. Те са разделени в две групи, като днес ще се играят по три срещи, за да определят двойките за утрешните двубои.

Финалът на турнира е в събота / 9 декември/, от 11 ч. – информира Венко Николов – експерт в отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” на Община Плевен.

Тогава ще бъдат връчени купите на победителите, а за децата има осигурени награди и от Българския футболен съюз. Състезанието се организира за 17-ти път и целта му е футболните специалисти да наблюдават подрастващите и най-изявените от тях да бъдат включени в селекция за по-нататъшна работа с тях като състезатели.

Освен това от четвъртокласниците ще бъдат подбрани перспективни футболисти, които ще попълнят паралелките в плевенското спортно училище „Георги Бенковски” със спорт – футбол – каза още за радио „Плевен” Венко Николов.

Николай Стоев