Новини

Медицинският университет отбеляза 43 години от своето създаване

Днешният ден е особено важен за Медицински университет – Плевен, тъй като учебното заведение има двоен празник. Това каза за радио „Плевен” ректорът проф. д-р Славчо Томов.

На 31 октомври  се отбелязват 43 години от основаването на висшето училище в нашия град.  На този ден се дипломират и над 150 завършващи от факултет „Здравни грижи” и от Медицинския колеж.

Празничната церемония се състоя в зала „Магнум” на Втора клинична база. По традиция ректорът  поздрави всички дипломанти, преподаватели и гости, след което тържествено връчи дипломите на завършващите от  Випуск 2017.  Тази година се дипломират 145 абсолвенти от Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж – 70 здравни специалисти от специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ и 75 дипломанти от специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник фармацевт“. Средният успех на дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж е много добър с отличници на Випуск 2017 Павлина Радева от специалност „Акушерка“ и Даяна Гергова от специалност „Помощник фармацевт“.

Празникът на висшето училище продължи  в зала „Амброаз Паре“   с официална церемония по награждане на представителите на академичната общност на МУ-Плевен, придобили нови академични степени и длъжности през изминалата година.

 

Общо 32-ма  преподаватели на висшето училище бяха  удостоени с плакети за академично развитие през изминалата година – 1 за придобиване на научната степен „доктор на науките“, 11 за придобиване на научната степен „доктор“, 12 за заемане на академичната длъжност „доцент“ и 8 за заемане на академичната длъжност „главен асистент“. За представителите на академичната общност ректорът проф. д-р Славчо Томов направи демонстрация на възможностите на новоразкритото 3D студио за обучение на студенти, докторанти и специализанти.