Новини

Представители на различни институции ще чистят „Кайлъка“ в събота

Представители на държавни, общински и образователни институции ще съсредоточат своите усилия в почистването на Кайлъка, включвайки се в Националната кампания „Да изчистим България заедно”. Това обяви днес на пресконференция областният управител Мирослав Петров. На срещата с журналисти присъстваха зам.-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов

Участниците в инициативата – от Областната администрация, Община Плевен, БДДР и МУ ще се разпределят в два  лъча от началото на парка и от едноименния хотел, които ще се срещнат пред Летния театър. На началните пунктове ще бъдат осигурени ръкавици и чували за желаещите да се присъединят към инициативата.

По думите на областния управител на мястото на срещата на двата лъча има чешма, която е обект на непрекъснати набези от вандали и в момента, в който бъде ремонтирана бива разрушавана от неизвестни извършители. „Вандалските актове и безотговорното отношение към чистотата в парка са най-сериозните проблеми, с които ежедневно се сблъскваме в усилията си да стопанисваме „Кайлъка”, подчерта областният управител Мирослав Петров. И допълва, че този път  чешмата се изгражда в много по-стабилна конструкция и очакванията са на 16 септември тя да бъде пусната.