Новини

Българин финишира първи в плевенския полуетап на Обиколката на България

Радослав Константинов от националния отбор на България е победител в днешния втори полуетап Троян – Плевен на Обиколката на България. Втори е Едуард Ворганов от Минск, трети е Станимир Чолаков. Украинецът Сергий Лагути получи три приза от организаторите на обиколката – жълта, зелена и бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач, а Николас Перес – за най-добре представил се млад състезеател в етапа. Краят на полуетапа бе на кръставището на улиците „Димитър Константинов” и „Св. св. „Кирил и Методий”.

Първенците бяха наградени от Стефан Милев – заместник-кмет „Социални дейности и европроекти” и Иван Кюлджийски – замесник-кмет „Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Плевен. След почивка в Плевен, състезателите в 66-ата Международната колоездачна обиколка на България се отправят към  Свищов, където се очаква да финишират около 18 ч.

Нашият град  е бил етапен център 21 пъти в историята на обиколката на страната. Седем пъти последователно от първата проява през 1924 г. до сега.  За последен път Плевен е посрещнал колоната през 2000 г. За първи път обаче градът ни е център на полуетап.

Николай Стоев