Новини

Производствен цех за 7 млн. евро откриха днес в Червен бряг

Нов производствен цех в машиностроителен завод на австрийски концерн, работещ на територията на Червен бряг, беше открит днес. Очаква се в новата придобивка да бъдат разкрити 100 нови работни места. Инвестициите ще увеличат с 30 % капацитета на продукцията от елементи за товароподемни кранове.

На церемонията присъства министър-председателят Бойко Борисов, министърът по въпросите на еврофондовете Томислав Дончев, депутати от Плевенския многомандатен избирателен район, представители на австрийската фирма, кметът на Червен бряг Данаил Вълов и председателят на Общинския съвет в града, кметът на Плевен Георг Спартански и други официални лица.

В момента в червенобрежкия завод работят 540 човека.

С изграждането на три нови цеха  на три етапа  ще се завърши производствения цикъл до направата на готов продукт за пазара. Днес с  откриваното на новия цех завършва първия етап от  разширението – изграждане на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти за 7 млн. евро, който е разположен на площ от 11 000 квадратни метра. Новата конструкция е изградена също от австрийска строителна фирма.