Хоров концерт, литературни награди, представяне на книга и изложби за Деня на народните будители

   Разнообразна и интересна е програмата за Деня на народните будители, подготвена от Община Плевен. В нея ще се включат представители на музикалното, певческото изкуство, писатели и художници.

Първата изява е на Общински хор „Гена Димитрова”. Празничният концерт на певците ще бъде под диригентството на Анелия Дечева и с участието на Георги Гарнизов, съпровод на ударни инструменти. В програмата са включени любими фолклорни песни в обработка на композиторите Красимир Кюркчийски, Петър Льондев,  Добри ХристовиИван Вълев.  Концертът е безплатен и ще бъде на 31 октомври от 18 часа в зала „Катя Попова”.

Тържественият ритуал по повод Деня на народните будители ще се състои на 1 ноември от 11 часа пред паметника на Иван Вазов.

След обяд от 15.30 часа в ХГДарение „Колекция Светлин Русев” ще се  проведе церемонията по връчването на годишните награди за литература на името на Рена Попова.

Час по-късновРегионалнияисторически музей-Плевен ще се открие  изложба „ Нестор Марков и учебници от 19 век” и ще бъде представенакнигата,  посветена на живота на народния будител Марков/1936-1916/.