„Играем Шекспир” е предстоящата премиера на плевенския Драматичен театър „Иван Радоев”. Пиесата е по пълните събрани съчинения от Джес Борджисън, Адам Лонг и Даниъл Сингър, а преводът от английски език е на Харалампи Аничкин, обясни режисьорът Димо Дешев. За сценограф и художник на спектакъла той е поканил Зоя Минева. В пиесата участват актьорите Георги Ангелов, Сергей Константинов и Мариян Стефанов. Премиерата на постановката „Играем Шекспир” ще се състои на 30 март от 19.00 часа на голяма сцена на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.
Подобни новини
Общинският съвет на Плевен заседава днес. Най-важната му точка е Бюджетът
По дневен ред от 27 точки заседава днес Общинският съвет. На първото си за тази година заседание съветниците имаха за разглеждане 26 точки, като най-важната от тях бе Бюджета на Община Плевен за 2017 г. В началото на заседанието бяха изтеглени 2 от точките, а кметът предложи нови 3. По предложение на съветника Адриян Асенов точката за допълнително финансиране на ОУ „Васил Левски“ да се премести преди обсъждането на Бюджета не мина, с аргумента, че преди да е гласувана финансовата рамка на Общината няма от къде да се вземат исканите средства.
Тайната на вкусното готвене е страст и сърце
За да стане яденето вкусно, то трябва да се приготви със страст и сърце. Така обяснява силата на своя талант Клаудио Палиузо – италианец, мастър-шеф, член на F.I.C. Federazione Italiana Cuochi, Eurotoques Italia – Ireland – Germany – Sweden, Accademia Italiana Gastronimia Storica A.I.G.S, Universtа Magna Carta ristorazione eccellente (Universitа popolare) Introduction. В „Юроток” е доживотен член. Когато попиташ Клаудио какво е мястото му в организацията, той с гордост отговаря, че на върха й стоят двама, които, по неговите думи, са с ранг на папата, а отдолу са апостолите – хората, които са техни ученици и са овладяли опита и знанията им. А те са само 25-ма и Клаудио Палиузо е един от тях. Организацията обединява близо 2 000 души – обучаващи се, готвачи, помощник-готвачи, главни готвачи. Позицията на Клаудио му дава възможност да организира работата в едни от най-елитните хотели и туристически обекти в света. А когато го попиташ откъде идва страстта към готвенето, той обяснява всичко с произхода си – италианското семейство, в което присъства голяма маса, приготвянето на различни ястия от майката, край която се въртгят и децата. Роден е през 1956 г. в немската част на Швейцария в семейство на италиански емигранти. След завършване на средното си образование, е показал много добри умения в предпечатната подготовка и в печата. Но баща му, калабриец, е настоявал да се занимава с професия, която би му дала сигурен доход. Така Клаудио попада в оръжеен завод за производство на танкове, но след три месеца му казват, че не става за тази работа. Тогава роднина по линия на майка му отвежда 16-17-годишния юноша в Австрия, където има малък хотел. Забелязва, че младежът проявява интерес към кухнята и му казва: „Искаш ли да учиш? Не съм ти баща и не мога нито да ти се сърдя, нито да те наказвам. Ако решиш да учиш, ще те издържам, но ако се провалиш, ще те убия!”. Така шеговито коментира началото на кариерата си като готвач Клаудио.
Грейнаха светлинките на Коледната елха в Плевен
С огнено шоу, песни, танци и фойерверки на площад „Възраждане” бяха официално запалени светлините на Коледната елха в Плевен. В студената декемврийска вечер деца и родители посрещнаха Дядо Коледа и побързаха първи да се снимат с красиво украсеното дръвче. За коледната атмосфера се погрижи и Общинския духов оркестър. Поздрави към децата и техните родители за […]


