Новини

„Лятото в бенда“ стартира от днес със световни музикални бисери

Традиционните си концерти на открито започва от днес Биг Бенд Плевен. Те са с начало от 18.30 часа и ще са на 16, 23 и 30 юни и 07 и 14 юли в Градската градина пред Центъра за работа с деца при хубаво време. Близо 10-годишна е традицията като последните 8 от тях се провежда под мотото „Лятото в бенда“, уточни диригентът на формацията Пламен Марков.

Идеята и желанието е да се представи разнообразна стилово и жанрово музика, която да провокира лятното настроение. Аранжиментите са дело на музикантите Бойко Николов, Иван Минков и Иван Денев, които представят световни бисери от музиката за духови оркестри с биг бендово звучене. Както винаги, сцена за изява ще имат и изявени солисти – Петър Стойчев, Доротея Люцканова, Ивелина Първанова, Ива Николова, Георги Гарнизов, Красимир Янкулов…

Плевенчани и гости на града ще чуят на 16 юни програмата, с която Биг Бенд Плевен ще участва на следващия ден по покана на Община Русе в „Биг Бенд Парад“ – Русе 2021. Музикантите ни ще имат там съвместен концерт с формациите от Русе, Велико Търново и Габрово.