Новини

Декларация на групата общински съветници от ПП ГЕРБ, огласена от Петя Василева

Няма легитимно приет бюджет, съответно ветото на кмета също е нищожно. Хипотетично, ако не приемем бюджета във вида в който е предложен от кмета, пак хипотетично кметът ще наложи вето – ще се повтори процедурата, което ще означава Плевен да няма бюджет още два месеца, което е изключително безотговорно политическо поведение от чиято и да е страната.

След бързо заседание на групата решихме – с оглед на извънредното положение във връзка с коронавируса, ние… ГЕРБ, бидейки отговорни политици, решихме, че трябва да имаме и отговорно политическо поведение. Това означава, че се отказваме от всички свои предложения за преструктуриране на бюджета и трябва да го приемем във вида, предложен от кмета на общината, осъзнавайки, че бюджетът така или иначе ще трябва да бъде оптимизиран с оглед мерките, които ще се вземат за борба с коронавируса, които имат и своите финансови измерения. Смятаме, че здравето и живота на хората е от първостепенно значение и всички политически предложения от която и да е група за промяна в която и да е сфера на дейност е неразумно в дадената ситуация.

Призоваваме всички други групи в Общинския съвет да подходят като нас отговорн о и разумно и да позволим на бюджета да бъде приет максимално бързо, за да няма излишни забавяния и утежнявания на ситуацията, за да можем като община и като отговорни граждани, да работим за справянето на ситуацията с коронавируса=