Новини

Хъкъла е тазгодишният носител на наградата „Свети Пимен Зограф”

Валентин Асенов-Хъкъла е носител на тазгодишната награда на художниците, носеща името на „Свети Пимен Зограф“. Председателят на Дружеството на плевенските художници получи отличието по време на откриването на Есенния салон в ХГ „Илия Бешков“. В експозицията са подредени 70 произведения на 37 автора. Всеки участва с по две творби правени тази година, като най-очакваното събитие е обявяването на победителя.

И тази година журито беше сформирано основно от носители на наградата от предишни години и представители на отдел „Култура“. Номинирани са 25 автора. След прецизна селекция призът се дава на Хъкъла, както го наричат неговите колеги и приятели. Организатори на събитието са Община Плевен и Дружество на плевенските художници.

По повод наградата Валя Козовска посети Валентин Асенов на работното му място в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Художникът беше поздравен от учениците от 10-ти клас, които имаха урок  по рисуване. Той им благодари и пожела повече млади автори да участват в изявите на плевенските художници.

Следващата изява е през декември, когато ще бъде открита традиционната Коледна експозиция в Арт център-Плевен.