Новини

1507 решения за 60 заседания прие ОбС – Плевен за мандата

Общо 60 заседания и 1507 приети решения – това е равносметката в числа за мандат 2015-2019 година на Общински съвет – Плевен. Избраните 41 общински съветници в състава на този местен парламент положиха клетва на 10 ноември 2015 г. Последното заседание се състоя преди седмица – на 17 октомври, и продължи около два часа. На него бяха приети решения по 19 предложения, последното от тях – отпускане на еднократна помощ в размер на 500 лв. на жена, пострадала при пътен инцидент.

„Както не веднъж съм имал възможност да отбележа – в този мандат Общинският съвет на Плевен се отличаваше с изключително пъстър състав – 41 общински съветници, обединени в 7 групи. Не смятам обаче, че това е било пречка в работата ни. Напротив – така имахме възможност за повече дискусии“, коментира председателят на местния парламент Мартин Митев. На въпрос има ли решения, които би могъл да посочи като най-важни, той отбеляза, че всяко едно решение е било важно за дадената сфера или ситуация. „Безспорно в началото на годината едно от основните решения е за бюджета на Общината и разпределението на финансовите средства по дейности. Немалко от решенията ни касаеха инфраструктурата и синхронизиране на местната нормативна уредба. Както знаете, основна дейност на Общинския съвет като законодателен орган е именно изработване на добра нормативна уредба, която да бъде добра основа и за работата на общинската администрация“, посочи Мартин Митев. И допълни:

„Смятам, че положихме усилия и успяхме да се справим сравнително добре. Да, имали сме и неловки ситуации през тези четири години, но както казват – който не работи, само той не греши. На финала искам отново да използвам повода и да благодаря на всички колеги общински съветници за добрата съвместна работа в този мандат. Защото въпреки различията ни по редица въпроси – нашите спорове и решения винаги са били с мисъл за Плевен.“