Новини

Ученици на Елеонора Карамишева подготвят фестивални дни

Една от ученичките на Елеонора Карамишева пое нелеката задача да организира клавирни фестивални дни, посветени на своята преподавателка по пиано. На пресконференция в художествена галерия „Дарение от Светлин Русев“ Царина Маринкова подчерта, че благодарение на отзивчивостта на плевенски фирми и организации, на доброто отношение на Любомир Дяковски – директор на плевенската филхармония и на гостоприемството на Община Плевен дните между 24 и 26 октомври ще се превърнат в музикален празник за плевенчани.

Входът на залите „Катя Попова“ и читалище „Съгласие“ ще бъдат свободни за любителите на класическата музика, а близо 20 ученици на известия педагог Елеонора Карамишева ще изпълнят различни произведения.Те ще пристигнат от различни краища на българия и от чужбина. Зад граница ще пристигне и едно произведение, написано специално за Елеонора Карамишева.

То е на нашата съгражданка Албена Петрович Врачанска, която живее в Люксембург, но се интересува от всичко, които се слува в Плевен. Талантливата композиторка е изпратила от чужбина концерт за пиано и оркестър, който ще има световна премиера в залата на читалище „Съгласие“ на 25 октомври, от 19 ч. – информира на пресконференцията Ина Диловска – ученичка на Елеонора Карамишева, която ще бъде диригент на Плевенската филхармония през фестивалната вечер.

А юбилярката, която днес не може да преброи свои възпитаници, с усмивка споделя, че много се вълнува от голямата инициатива на Царина Маринкова и в знак на благодарност й подари една искрена и сърдечна прегръдка!

Николай Стоев