Новини

Есенен джаз фестивал и тази година събира изявени музиканти в Плевен

Есенният джаз фест в Плевен тази година ще се проведе между 13 и 15 септември, съобщи на пресконференция Стефка Григорова, началник на отдел „Култура“ в Община Плевен. Концертите ще са вечер в двора на Регионалния исторически музей, където ще бъде изградено ефектно осветление и монтиран открит бар за бира и безалкохолни напитки. Програмата започва на 13 септември от 19 часа с изпълнения на българската група Майк Сакс енд Екс Кий, следващите концерти са от 20 и 21 часа. Това са часовете и на останалите концерти в почивните дни. Гвоздеят на програмата ще е в неделя, когато първо ще чуем Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, а след това и Йълдъз Ибрахимова заедно с Живко Петров,  Христо Йоцов и Веселин Веселинов.

Две плевенски участия ще има във фестивала – Георгия Павлова, дъщеря на художника Деян Павлов-Джими, е вокалист на формацията Лейди енд Джентс, която ще се изяви на 13 септември от 20 часа, а Кристина Кокорска и Кока мас джаз излизат на сцената след тях в 21 часа.

Меломаните в Плевен ще имат един ден почивка – 16 септември, последван от нови три музикални вечери, този път с второто издание на  Брас бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…“. В този фестивал ще участват 11 духови оркестъра от страната, почти всеки от които ще дойде със свой мажоретен състав. Дефилетата ще започват от 18,30 часа пред театъра и ще продължават до площад „Възраждане“, където ще са концертите.

Свилен Димитров