Новини

Пълнени чушки ще зарадват гостите на гр.Левски в края на август

Целта на празника на град Левски през тази година е да затвърждава българските традиции, да привлича приятели и нови хора към нашия регион, да показва красотата и предимствата на българската природа, да се връщаме към традиционните ястия на нашите баби и майки – с тези думи кметът на Община Левски Любка Александрова започна представянето на програмата за тържествата.

Акцент в нея е фестивалът „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“, който ще се проведе на 31 август. По време на панаирните дни, които ще започнат още от четвъртък – 29 август,  последователно ще пеят Ицо  Хазарта, „Диана експрес“, „Тоника СВ“, „Ъпсурд“, Рени.

 

Петя Чолакова – главен експерт в отдел „Образование, култура и спорт“ на Община Левски информира, че в рамките на фестивала ще бъдат организирани състезания в категориите „Най-автентична рецепта за пълнена чушка“ и „Най-уникална рецепта за пълнена чушка“. Компетентното жури ще бъде под председателството на актрисата Катя Евро, а наградите за участниците са малки бижута – златни, сребърни и бронзови чушки, изработени от бижутера Константин Костов. Като покани всички да присъстват на панаирните дни в гр. Левски, кметът Любка Александрова подчерта, че когато левченлии се заемат с нещо ново, те го превръщат в традиция. Желаещите за участие във фестивала „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“могат до 15 август да изпращат заявки на адрес: obr_levski@mail.bg Отдел „Образование, култура и спорт“ или на телефон  0885372220.

Николай Стоев