Новини

Плевенчани отбелязаха 182 години от рождението на Апостола

По традиция на 18 юли пред паметника на Васил Левски се събраха  признателни гражадани и поднесоха цветя. Сред тях бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, представители на културни институти и неправителствени организации. „Левски е в нас, винаги и на всякъде. Той пробужда съвестта ни, носим го в умовете и сърцата си. Той е мяра за нашите постъпки“, сподели по повод днешната дата Мартин Митев. В церемонията по отбелязване рождението на Апостола се включиха ученици от НУ „Христо Ботев“ и  родители с деца. Малкият Кристиян, който  е на година и половина, търпеливо изчака с мама  и поднесе цветенце на Левски.

В Карлово повече от 200 участници от националния поход „По стъпките на Апостола“  днес ще се включат в тържествата по повод 182 години от рождението на Васил Левски. Вече 25 години походници преминават маршрута от Плевен до родния град на Апостола.

През 1869 година в дома на плевенчанина Анастас поп Хинов, Васил Левски основава първия революционен комитет в България.

Валя Козовска