Новини

Жените намират мястото си в живота все по-успешно

В залите на плевенския Регионален историческия музей беше открита изложба „Жените в историята“ . Тя беше придружена и с кръгла маса на тема, свързана с равноправието и целите на устойчивото развитие.

Цвета Ненова от сдружение „Европейски пространства“  представи  инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие MIND“ на Каритас Русе, която обединява 12 Каритас организации от 11 европейски държави с цел да повиши разбиранията на обществото за глобалните цели за устойчиво развитие на ООН и как те се свързват с процесите на миграция по света. Изложбата представя вдъхновяващи примери на жени в историята, осветлява образи и имена, променили живота ни, споделя знание за културното наследство.

Реализира се с активното партньорство на Регионален исторически музей – Русе. За подготовката на 15-те постера, на които са публикувани лицензирани фотографии, са били необходими осем месеца. Радващо е , че при реализирането й има разбиране и взаимодействие между неправителствения сектор и обществените институции, които оказват помощ при представянето на постерите – подчерта пред медиите Цвета Ненова.

Николай Стоев