Новини

Камерен концерт представят днес в НУИ „Панайот Пипков”

Преподавателят по пиано Антоанета Воденичарова и Момчил  Мончев, виолист от  Плевенската филхармония, ще изнесат камерен концерт. Предстоящата изява  са нарекли „Незавършена и последна“. За програмата те са подбрали сонати от Михаил Глинка и Дмитрий Шостакович.

Това не е първата изява на двамата музиканти. В началото на учебната година те се представиха  за първи път пред публика. Музиката обединява, за нея няма възрастови граници, казва  Антоанета Воденичарова. Тя  си спомня Момчил, още когато е учил в музикалното училище, но наскоро го чула как свири на репетиция във филхармонията  и  го поканила да направят съвместна изява. Между концертите, турнетата, конкурсите  и уроците по пиано,  двамата намират време  да  подготвят предстоящия концерт. Хубаво е преподавателите  да свирят пред публика и да дават добър пример на ученците, казва още пианистката.

Камерният концерт  на Антоанета Воденичарова и Момчил Мончев ще бъде днес, 27юни, от 18 часа в зала „Божко Шойков“ на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“.

Валя Козовска