Новини

Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа  

 

По повод Деня на Европа – 9 май, ученически отбори от четири учебни заведения в Плевен премериха сили в турнири по футбол и тенис на маса. Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, зам.- председателят на местния парламент Петя Василева, общинският съветник Владислав Монов и боксьорът Румен Мотовски.

В дух на спортсменство един срещу друг се изправиха представители на ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“, ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, Спортно училище „Георги Бенковски“ и на Общоградското средношколско общежитие, което бе организатор на проявата. Въпреки изравнените сили на участниците в спорта винаги има победител.

Първи в турнира по футбол се класираха представителите на Спортно училище – Плевен, следвани от отбора на Общоградското средношколско общежитие. С поздрав към участниците в турнира се обърнаха Мартин Митев и Петя Василева, които насърчиха тийнейджърите да продължават да се занимават активно със спорт, изтъквайки положителните житейски уроци, които възпитава това у всеки млад човек – дисциплина, уважение, упоритост и воля за победа.