Новини

„Спартак“ отпадна на четвъртфиналите

Приключи участието на плевенския баскетболен отбор „Спартак“ в надпреварата за големия трофей в Националната лига, след като и в домакинската среща в зала „Балканстрой“  срещу „Балкан“ момчетата на треньора Александър Дяковски загубиха със 71:57. Тимът от Ботевград е последният полуфиналист в Националната баскетболна лига през този сезон. Баскетболистите на Небойша Видич в следващия етап те ще имат за съперник „Берое“.

По традиция срещата започна с изнасянето на топката от малки възпитаници на школата на „Спартак“. Двубоят започна по-добре за домакините, които поведоха с 13:4 след силни изяви в подкошието и добри включвания на Константин Коев. Въпреки, че не успяха да отбележат нито една тройка, „зелените“ завършиха частта със серия от 12:0. Близо четири минути съперникът им не успяваше да се разпише, а след първата четвърт „Балкан“ бе напред с 20:16.

През втория период двата тима намалиха оборотите. Гостите поддържаха аванс от няколко точки, като на почивката водеха с 33:25. Второто полувреме започна равностойно. Играта вървеше кош за кош. „Балкан“ успя да се откъсне със 16 точки, което бе най-голямата разлика. Гостите не изпуснаха преднината си и така с две победи от два мача се класираха за полуфиналите. Брандън Браун бе най-резултатен с 15 точки. Димитър Димитров отбеляза 12, а с по 10 са Микейл Хопкинс (10 борби) и Александър Гаврилович. От отбора на „Спартак“
Цветослав Острев вкара 16 точки, 13 има Константин Коев.

Въпреки загубата, момчетата на треньора Александър Дяковски в края на срещата запазиха усмивките си и направиха традиционната обиколки, като докосваха ръцете на феновете в знак на благодарност за верността им и за поддръжката през целия състезателен сезон.

 

Ето и стартовите петици на двата тима:
„Спаратк“ Плевен – 12 – Константин Коев, 11 – Иван Лилов, 30 – Цветослав Острев, 21 – Николай Върбанов и  41 – Денислав Вутев

„Балкан“ Ботевград – 31 – Александър Гаврилович, 3 – Брандън Браун, 5 – Микейл Хопкинс, 10- Крис Минков и 22 – Павлин Иванов.