Новини

“ Исторически парк“ ще води малки и големи през епохите и световните събития

На  Световния ден за опазване на паметниците на културата в Артцентър Плевен беше представен „Исторически парк“. По думите на Ивелин Михайлов реализирането му  e революция в културно-историческия туризъм и единствен по рода си подобен обект в цял свят. Основната цел на проекта е преживяване на световната история по начин, непознат на този етап и показване света на важни части от историята, невиждани до момента. ИП ще предлага на посетителите своеобразно пътуване във времето от епохите на халколит и неолит, през славната история на траките и Рим до разцвета на Първото и Второто българско царство. ИП ще представлява тематичен парк, изграден на площ приблизително от 500 декара при пълна завършеност на целия проект.

В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи. ИП отваря врати през пролетта на 2019 година с епохите на халколит, неолит и траки. Ако искате да сте от първите посетители на Исторически парк и да имате преференциални условия следващите 10 години, това което можете да направите е да станете притежател на индивидуална или семейна златна карта. Семейните карти са предназначени за семейства със сключен брак като отстъпките важат за всеки член на семейството. При получаване на картата попълвате данните си, а за да активирате картата ще ви очакваме през първия сезон на Исторически парк през 2019 година на място.

Достъпът до обекта ще става посредством заплащане на входна такса или с различни нива на клубни карти като за момента са пуснати в лимитирани серии до 21-ви юни „Златна карта“ и „Семейна карта“, които дават огромно ценово предимство на притежателите им за 10 години напред.  Атракционът ще бъде открит с двудневен фестивал на занаятите на 22-ри юни 2019 г. – уточни още идеологът и основен двигател на проекта –  Ивелин Михайлов.

Валя Козовска