Новини

СКЛА „Феникс 2014“ има балканска шампионка

Равносметката за спортно-състезателната дейност на спортен клуб по лека атлетика „Феникс 2014“ за 2019 година е оптимистична – това каза за Радио 1 Плевен Светослав Топузов – президен на клуба. Дългогодишният треньор с радост информира, само през последния месец двама от състезателите достигнаха до върхови постижения.

Ивайло Вълев се нареди сред най-добрите бегачи в маратона. Неговото четвърто място е може би едно от най-добрите през последните 35 години за Плевен – категоричен е Светослав Топузов.

С гордост обявавя и големите успехи на Вяра Първанова, която при ветераните стана пета на 100 м. и на 200 м., а на Балканското първенство е двукратна балканска шампионка и донесе два сребърни медала на 4X100 м. и на 4X400 м.Работата в клуба ще продължи за повишаване на спортното майсторство и усилията на треньорите ще бъдат насочени към подготовката на деца по програмата на министерството на младежта и спорта – „Спорт за деца в свободното време“. Във „Феникс 2014“ вече са се записали близо 50 желаещи и затова ръководството е разделило занятията на две – за момчета и за момичета. Като ползотворна е посочена работата в училище „Цветан Спасов“ – Плевен и СУ“Иван Вазов“, където, по думите на Светослав Топузов отношението на преподавателите към заниманията по проекта е положително. Това, до голяма степен, разтоварва треньорите от клуба да организират посещението на децата в лекоатлетическата писта и да насочат вниманието си към тренировъчната дейност.

Николай Стоев