Новини

Юри Буков с мега изложба в Плевен

Известният плевенски художник Юри Буков днес открива самостоятелна експозиция  в ХГ „Илия Бешков“.

Повече от 350 произведения, транспортнирани в два камиона, са подредени вече в залите на  галерията. Самите  уредници се шегуват, че с тези платна , художникът е посадил „букова гора“.

Самият Юри Буков се усмихва и казва, че има още картини, но сега ще пощади публиката.Тази изложба той подготвя , с идеята  да бъде открита по повод неговата 70-годишнина. След  близо три години,  ексцентричните решения взимат превез и дългоочакваната изложба е факт.  По думите на специалистите  в картините на Юрий от всякъде лъха атристично настроение и шеговито намигване „в полифония от багри,  шумни кафенета и  пъстрите села. Отдалече изпъкват  характерните  в „юриев стил“  животни- куче, козел, петел или крава, които носят своя характер.

Като търсач на красивото и изтънченото художникът  показва в картините си още изящни балерини, красиви лица на дами в различни възрасти и състояния.  Много може да се говори за творчеството на Юри Буков, но по-добре публиката да дойде и на място да се срещне с неговите произведния. За себе си художникът казва, че е променен и още не открил тази изложба, той вече се подготвя за нова и то в Париж.

Самостоятелната мега изложба на Юри Буков ще бъде открита днес, 10 април,  от 18 часа в ХГ „Илия Бешков“.

Валя Козовска