Новини

Ученици дискутираха с израелската посланичка по темата за толерантност

На посещение в Плевен днес е Нейно Превъзходителство посланикът на Държавата Израел в България Ирит Лилиян. Визитата й започна с организирана дискусия в Центъра за ученическо техническо и научно творчество, в която взеха участие ученици от 12-ти клас на СУ“Иван Вазов“, Професионалните гимназии по химични технологии и туризъм, Профилираната гимназия за чужди езици и Математическата гимназия.

Акцент на разговорите беше темата за толерантност и нетърпимост в съвременния живот. Младите хора активно се включиха в дискусията и показаха завидни умения във владеенето на английски език.

След срещата с Нейно Превъзходителство, Ирит Лилиян получи от Клаида Дойчинова – директор на Центъра за ученическо техническо и научно творчество ценни подаръци – албум с илюстрации на български народни  костюми и приложна картина, изработена върху материя от миди – и двете дело на млади творци, които посещават заниманията, организирани от преподавателите на центъра.

Посланичката на Държавата Израел в България днес има среща с кмета на Община Плевен Георг Спартански, а след това ще присъства на откриването на изложбата „Израелски открития и разработки, променили света”  в Регионалния исторически музей.

Николай Стоев