Новини

Плевенски деца спортуват през пролетната ваканция

В истински  спортен празник се превърна днешната инициатива,  организирана от  Община Плевен, от Ученическа спортна школа заедно с Центъра за работа с деца и неправителствената организация „Идея спорт“ от Велико Търново.

Събитието  в  Градската градина събра тази сутрин малчугани от различни учебни заведения. Празникът бе отбелязан тържествено с изпълнение на мажоретен състав от Центъра за работа с деца. За доброто настроение на участниците се погрижи Диджей Бобо.

На обособени площадки младите състезатели имаха възможност да  покажат умения и спортен дух във футбола, волейбола, бадмигтона, каране на ролери и тротинетки. Не липсваше и кът за отдих, привличаш децата да полегнат на хамаците под сянката на дърветата в парка.

Идеята е да се покажат нетрадиционни спортове, които могат да бъдат практикувани на открито в парковите  прастранства  в страната, обяснява доц. д-р Светослав Стефанов, преводавател във Великотърновския университет и представител на неправителствената организация.

„Идея спорт“ гостува за втори път в нашия град. А организираният спортен  празник през ваканцията стана едно хубаво събитие, в което децата се забавляваха, а преподавателите и треньорите с удоволствие играеха ролята на инструктури.

Валя Козовска