Новини

Усилено върви подготовката на Маратона на приятелството

И през тази година Маратонът на приятелството ще се проведе през май. Датата е 19 и стартът на състезанието, което събира атлети от страната и чужбина, ще бъде даден точно в 8 ч. – съобщи днес в Плевен Станислав Георгиев – директор на спортното състезание.

Той показа и новата жилетка – раничка, която ще бъде раздадена на участниците. Таня Митранова – началник отдел „Младежки дейности и спорт“ в Община Плевен каза на срещата в общинската заседателна зала, че има готовност да бъде предоставено всичко, което е необходимо за провеждането на маратона. Станислав Георгиев добави, че вече са се записали за участие над 200 спортисти.

Получил е писмо и от чуждестранните студенти на Плевенския медицински университет, които също желаят да стартират в маратона на 19 май. По традиция в центъра на Плевен  ще има музикални и танцови изпълнения от плевенски таланти, много музика и настроение. В организацията ще се включат служители от полицията, инспектората на Община Плевен, представители на съдийската колегия към Българската федерация по лека атлетика, много доброволци. Таня Митранова увери, че през тази година общинското ръководство ще осигури безплатно посещение на участниците в маратона на емблематичния за България исторически обект – Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ Ще припомним, че Маратонът на приятелството е включен в годишния план на спортните събития в града.

Николай Стоев