Новини

Главният секретар на МВР похвали плевенските полицаи

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов  даде положителна оценка за  работата на служителите от  ОД на МВР – Плевен през 2018 година. На брифинг пред журналисти той обясни, че  плевенската полиция е на второ място в страната, след  пловдивската, по установени и иззети стоки без заплатен акциз.

А регистрираните телефонни измами на територията на Плевенска област са разкрити на 100 %, като парите на хората са възстановени. Главен комисар Ивайло Иванов  отправи апел към гражданите да не бъдат наивни и да не се  доверяват на непознати по телефона и веднага да сигнализират на полицията. Във връзка с престъпната дейност данните показват, че регистрираните престъпления са намалели с 20 на сто, а разкриваемостта се е увеличила с 4% . По този повод той подчерта, че сега е много важно да се подобри доверието на хората към служителите на МВР да им подават сигнали, а полицаите да  имат обратна връзка с жертвите на престъпления.

Главен комисар Иванов  обясни още, че по линия на противодействие на битовата престъпност в момента се събира информация за всяко населено място в страната какъв род престъпления са регистрирани и какво полицейско присъствие има. Там,  където няма никакво полицейско присъствие, да бъдат обезпечени или със служители на дирекция „Жандармерия“ или с мобилни полицейски екипи. След събиране на цялостна информация  ще бъде направим нов план – ще бъдат взети мерки, където не се справяме, каза още главен комисар Иванов.

Днес, 22 март, се проведе годишният отчет-анализ за дейността на ОД на МВР – Плевен в присъствието на главен секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев. Гости на събитието  бяха председателят на Общински съвет Плевен – Мартин Митев, кметът на община Плевен Георг Спартански, административните ръководители на Районна и Окръжна прокуратура, Административен, Районен и Окръжен съд – Плевен.

Валя Козовска