Новини

20 години Областна администрация – Плевен

20-годишнината от създаването на  Областната администрация  в Плевен ще бъде отбелязана с тържествен концерт. Това стана ясно на съвместна пресконференция на Областния управител Мирослав Петров с директора на Плевенска филхармония Любомир Дяковски, с диригента на Общински хор „Гена Димитрова“- Анелия Дечева и драматурга на театъра Елена Ангелова.

Събитието ще се проведе на 25 февруари от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“. Под диригентската палка на Деян Павлов в концерта ще участват  плевенските музиканти и певците от хоровата формация. В програмата са включени произведения от Владигеров, Верди, Монти, Родриго и Лехар. Изявата е с вход свободен.

Същият ден от 17 ч. в Заседателната зала на Областната администрация ще бъдат удостоени с почетни плакети всички 9 областни управители. Отличие ще получи и първият назначен служител в администрацията. Това е  Евгени Петков, чиято заповед за назначаване е издадена 14 май 1999 година,  обясни областният управител Мирослав Петков. Той припомни, че съществуващите  днес  28 областни администрации са създадени с президентски укза №1 от 5 януари   1999 година.  В нашата област с административен център Плевен са включени  11 общини. Това са  Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Левски, Никопол, Плевен, Пордим и Червен бряг. След  референдум  през 2001 година се присъединява и община Кнежа.

Валя Козовска