Новини

Кметът посрещна първите родени бебета за 2019-а и родителите им

Близначетата Радостин и Дара Савови, първите родени бебета за новата 2019-а година от Община Плевен, и родителите им Анита и Николай Савови бяха гости в кабинета на кмета на Общината Георг Спартански. Децата проплакаха на 01 януари в МБАЛ „Авис Медика”, пръв се е появил Радостин – в 17.07 часа, а минута по-късно – Дара.

Те са кротки, хранят се добре, обичат разходките на открито, а близките помагат много в отглеждането им, споделиха щастливите родители. Радостин е истински кавалер и отстъпва ред за хранене и къпане на сестричката си. Да са здрави, да радват семейството, да растат безгрижно и станат достойни граждани, пожела им кметът.

По традиция кметът Спартански връчи на майката и таткото еднократна финансова помощ от по 600 лв. за всяко дете, гласувана от Общински съвет – Плевен.

Майката Анита Савова е на 32 години и е главен счетоводител в дирекция „Жандармерия” , а таткото Николай Савов – на 34, той е служител в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Имат сключен граждански брак, и двамата са с постоянен и настоящ адрес в  Плевен.

Радостин и Дара са единствените до момента близначета, родени първи в началото на новата година в община Плевен.