Новини

Дежурни ще приемат и в празничните дни заявления за изборите за Европейски парламент

Служители в Дирекция „Гражданска регистрация и обредни дейности” на Община Плевен ще дават дежурства през празничните дни и ще приемат заявления за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. През неработните по повод Великден дни ще има дежурен в сградата на Община Плевен на пл. „Възраждане” № 2, стая №19 от 9 до 15,30 часа.

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателен списък по настоящ адрес, като подаде заявление в срок до 11 май 2019 г. Хората с увреждания могат да подадат заявление за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия също в срок до 11 май 2019 г. в стая 19 в сградата на Община Плевен. Всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък, след като подаде писмено заявление до общинската администрация, срокът за това е до 18 май.

За населените места на Община Плевен ( без град Плевен) заявления се подават в кметствата на населените места. Електронни заявления могат да се подават на електронен адрес: esgraonpl@pleven.bg.