Новини

Клуб „Север“ откри сезона на лятното ориентиране

Купа „3 Март” е традиционно състезание от календара на българското ориентиране. Тази година районът на състезанията е в началото на екопътека “Чернелка“, част от природения резерват, в близост до село Къртожабене. Състезанието беше отворено за всички национални клубове, но и за индивидуални участници. Организаторите – спортен клуб по ориентиране ”Север” Плевен и туристическо дружество “Кайлъшка долина” се постараха да осигурят много добри условия за състезателите.

А кметът на Къртожабене каза, че е удовлетворен от факта, че на територията на населеното място идват състезатели и треньори от различни места в страната и организаторите на проявата са превърнали селото в център на лятното ориентиране. Маршрутите, подготвени от главния съдия Петър Иванов и от техническия ръководител Пламен Райков предложиха условия за оспорвана битка между 300 състезатели от големите клубове по спортно ориентиране в страната.

Заслужено купата на 2019 година – „Трети март” спечели клуб „Валди” /София/ с 250 точки, следвани от „Узана /Габрово/ – 239 т. и  „Компас крос” /Русе/ – 232 т. Традиционно силно се представиха и домакините от „Север” /Плевен/, които записаха 245 точки. При елита най-добре преминапа по маршрутите Боян Иванджиков /”Валди”/ и Ясна Петрова /”Истрос”/. Състезанието се проведе с подкрепата на Община Плевен.

Николай Стоев