Новини

Деца демонстрираха знания по безопасност на движението

Зала „Катя Попова” се оказа тясна да приеме всички деца, които желаеха да присъстват на днешната олимпиада по безопасност на движението.

Интересната и полезна инициатива се осъществи благодарение на желанието на местната власт в лицето на кмета на Община Плевен Георг Спартански, който категорично заяви, че децата трябва да познават правилата за движение и да ги спазват – посочи в залата Богдан Милчев – председател на Управителния съвет на Института за пътна безопасност. Той определи като решаваща ролята на Министерството на образованието  и на специалистите, които се занимават с проблемите на безопасното движение по пътищата.

Олимпиадата по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ откри официално Мартин Митев – председател на Общинския съвет – Плевен, който приветства участниците, пожела им успех и добави, че е важно децата да знаят и спазват стриктно правилата за движение. Ученици 6 и 7 клас от плевенски училища взеха участие в състезание – игра „Стани безопасен с I&G“.

Те бяха разпределени в отбори и по регламент имаха право на жокер „обади се на приятел“. Събитието в зала „Катя Попова“ премина емоционално и атрактивно за децата. Самата олимпиада по пътна безопасност ще протече в два кръга, които ще се проведат в следващите месеци. Община Плевен подкрепя възпитаването на безопасно поведение от най-ранна възраст и се включи в инициативата на Института за пътна безопасност.

Тя ще даде възможност за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията за отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата – информира Илиана Цировска.

Николай Стоев