Новини

Кооперативният клъстер проведе семинар в Плевен


Плевенската конферентна зала нa хотел „Ростов”  е домакин на семинар, който е събрал представители на Кооперативния клъстер в страната.

Структурата обединява  19 организации със социални и бизнес цели – каза за радио „Плевен”  д-р Стилиян Баласопулов – председател на Националния  съюз на трудово-производителните кооперации. Той е председател и на клъстера. Затова открои три предизвикателства – перспективност на кооперативния бизнес модел, поддържането на етикет в бизнес отношенията и търсенето на международни контакти в осъществяване дейността на кооперациите. В клъстера членуват Националният  съюз на трудово-производителните кооперации, Университетът  за национално и световно стопанство, 17 трудово-производителни кооперации, 8 от които специализирани кооперации на хора с увреждания.

Основната дейност на членовете е производство на детско, дамско и мъжко облекло и аксесоари. В плевенската зала бе представен и проект, свързан с развитието на клъстерите в България. Д-р Баласопулов  изрази задоволство от постигнатото през тригодишния период от съществуването на клъстера и участието на Националния съюз на трудово-производителните кооперации, който през тази година чества своята стогодишнина.

Николай Стоев