Новини

Деца ще четат възрожденски книги

В плевенското начално училище „Христо Ботев” ще отвори врати читалня с книжици за прочитъ – това обяви за радио „Плевен” Цветелин Горанов – директор на учебното заведение.

В импровизираното средище за прочит ще има екземпляри от възрожденски книги, които децата ще могат да докоснат и да четат. Освен това в красивата къщичка, която се намира до входа на училището, ще има експонати, свързани с историята и съществуването на „Христо Ботев”. Официалното откриване на читалнята ще стане този петък /22 февруари/, добави Цветелин Горанов и каза, че всеки, който би искал да предостави книги от възрожденския период на историята ни, може да го направи.

Така малката библиотека ще стане още по-привлекателна за учениците. А възрожденският дух не е самоцел в работата на педагогическия колектив. Днес са организирани тържества с участието на всички възпитаници на НУ „Христо Ботев”, а утре, пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен децата от клуб „Млад възрожденец” ще участват в общоградското отбелязване на датата – 19 февруари.

Николай Стоев