Новини

Фирма ще дава съвети на младите хора по предприемачество

Добри съвети по предприемачество и развитие на самостоятелен бизнес ще получат младите хора от Община Плевен. Това съобщиха на съвместна пресконференция в заседателната зала заместник-кметът Стефан Милев и Павел Хрисков – управляващ партньор във фирмата, която е подготвила информацията за желаещите да намерят полезни съвети и да чуят различни примери за организиране на бизнес и получаване на финансови средства. Срещата е организирана в четвъртък, на 10 октомври, от 13 ч. в зала „Гена Димитрова“.

Павел Хрисков увери присъстващите в заседателната зала, че на тази среща ще има повече практически модули, отколкото теоретични съвети как се организира бизнес и що е то предприемачество. От наблюденията му при срещите с млади хора от Северната част на България той е стигнал до извода, че при повечето от тях има натрупан песимизъм и е затвърдено убеждението, че държавата не прави нищо за подпомагането на младежите, решили за се заемат с предприемачество.

Заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев потвърди думите на експерта в областта на финансите и счетоводството и подчерта, че основна грижа на плевенското ръководство е да осигури на младите хора нормална атмосфера за предприемачество, за насърчаване на завършващите учебни заведения към търсенето на добри практики и иновативни решения за организиране на самостоятелен бизнес.

Николай Стоев