Новини

Семинар за най-добрите практики в пътната безопасност ще се проведе в Плевен

Семинар на тема: „Най-добри практики в пътната безопасност” ще се проведе в Плевен. Инициативата ще е на 20 февруари 2019 г., сряда, в зала „Гена Димитрова” в сградата на РБ „Хр. Смирненски”. Организатори са Община Плевен и представители на неправителствени организации. Целта на семинара е капацитетът на експертите по пътна безопасност при управление и анализ на трафика да се повиши, както и да се създаде ефективна организация по безопасно движение по пътищата.

Обучението ще е с фокус градска мобилност, безопасна инфраструктура, нормативната уредба, стандарти и тяхното приложение. Лектори ще бъдат Силвия Чакърова и Васил Маджирски от Съюза на урбанистите в България, Диана Русинова – Мехмедали от Обществения съвет по пътна безопасност, Владимир Бянов, одитор по пътна безопасност, Методий Стелиянов от Института за пътна безопасност. Основната задача е да се разширят знанията и практическите умения за ползване инструментите за управление на риска от пътнотранспортни произшествия.

Форумът ще бъде открит в 10.00 часа от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Покани са изпратени до  кметовете на областните градове, както и до кметовете на общините в област Плевен.