Новини

Благотворителна кампания дарява усмивки на нуждаещи се деца

От миналата година  Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Плевен се включи в националната кампания за събиране на пластмасови капачки.

Със средствата ще бъде подпомогната дейността на клиниката за детски болести в София – обясни за радио „Плевен” Галина Станимирова – директор на плевенското поделение на НОИ. Равносметката от благотворителната кампания „Капачки за усмивка“ към днешна дата е събрани и предадени 345,193 кг. капачки. Като изрази благодарност към всички свои колеги, Галина Станимирова добави, че в сградата е обявено своеобразно състезание между трите етажа, на които са разположени кабинетите на институцията, а след приключване на събирането и отчитане на крайните резултати, ще бъдат раздадени награди за най-активните.

При нашето посещение в сградата на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Плевен забелязахме и украсата, посветена на Деня на влюбените, а по думите на работещите в поделението, тя е била изработена от служителите.

Валентина Илиева организира кампанията на седмия етаж и по думите й там всеки е осигурил при последното претегляне на капачките по 6,5 кг. Близо 80 кг. са били транспортирани до пункта за предаване. Амбицията на участниците в благотворителната кампания е да се включат в подпомагането и на болницата в Община Кнежа. Това ще стане след разговор с кмета и уточняване каква финансова помощ е необходима на лечебното заведение.

Николай Стоев