Новини

Историческа възстановка „Един ден от обсадата на Плевен – 1877”

 

В местността „Янъка” в югоизточната част на Кметство с. Буковлък се проведе историческата възстановка „Един ден от обсадата на Плевен – 1877 г.” – информира Милен Първанов – секретар на Регионален клон „Васил Ганчев Плевналията” към Национално дружество „Традиция”.  Инициативата беше осъществена във връзка с честванията по повод 141 години от освобождението на град Плевен от турско робство.

Възстановката се организира и се реализира от Регионален клон „Традиция” – Плевен съвместно с Кметство с. Буковлък, като бяха представени моменти от най-тежката и продължителна битка в хода на Руско-турската освободителна война /1877-1878/ – обсадата на Плевен.

В историческата възстановка участие взеха над 80 представители от регионалните клонове на „Традиция” от градовете: Червен бряг, Ловеч, Троян, Трявна и Русе.

Като част от поредицата от мероприятия, които „Традиция” – Плевен реализира във връзка с честванията е Поход на признателността, който се проведе в Плевен на 08 декември 2018 г. от началото на парк „Кайлъка” до Паметник – братска могила на войниците от 124 пехотен Воронежки полк.