Новини

Община Плевен организира кръгла маса по проблемите и тенденциите в развитието на туризма

Кръгла маса на тема „Актуални проблеми в развитието на туризма в Плевен, нови тенденции, начини на изграждане на атрактивен и конкурентоспособен продукт в посока към вътрешния пазар” организира Община Плевен. Инициативата започва в 11 часа в Актовата зала в сградата на местната администрация на 28 ноември. Кръглата маса ще открие кметът на Община Плевен Георг Спартански.

По време на форума презентации ще направят ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, Институтът по лозарство и винарство, Регионалният военноисторически музей – Плевен, Туристическо дружество „Кайлъшка долина”, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен, Медицински университет – Плевен. Презентация за новото туристическо райониране „Общо сътрудничество между общините на район Дунав” ще направи Венелина Червенкова, началник-отдел „Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма” в Министерство на туризма.

Участниците ще могат да се включат в дискусия по проблемите на туризма в град Плевен и възможности за тяхното преодоляване. Очаква се да бъдат направени предложения за основни моменти при разработване на нова туристическа политика като бъдеща част от стратегия за развитие на туризма.