Новини

58 години навърши  плевенското музикално училище

За празника учениците от  Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ са подготвили тържествен концерт, който ще представят  тази вечер от 18 часа  в ДКТ „Иван Радоев“. Входът е свободен.

По традиция в програмата се включват най-добрите изпълнители и то след прецизна селекция. Месец преди това всички усилено репетират за изявата пред плевенската общественост.

Директорът Жечка Димитрова поздрави учителския колектив  и даде отлична оценка на учениците, представили достойно учебното заведение и донесли призови места от  национални и международни конкурси.

Плевенското музикално училище започва само с класически инстументи, то е първото в страната в което се открива и фолклорна паралелка.

„Учебното заведение  претърпя своето развитие в  годините и от средно музикално училище  се разрастна в  Национално училище по изкуствата и стана домакин на множество национални и международни изяви“, обясни Димитрова, като посочи Международния фестивал за маримба и ударни инструменти, Китарния фестивал, Националния конкурс по клавирен съпровод и предстоящия Международен фестивал за акордеон.

Това са събития, които поддържат високия  рейтинг на училището, категорична е Димитрова. В момента се обучават ученици от 1-ви  до 12-ти  клас. Признание за тяхната отлична подготовка са  поканите за участие в престижни събития в страната и чужбина. „Това е повод да посрещнем празника с гордо вдигната глава“, каза още Жечка Димитрова.

Валя Козовска